cveatingcookies

Alternative diæter

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Sommeren er lige om hjørnet og der skal snart flashes abs på stranden. Derfor er det traditionen tro tid til at cutte ned. Man kunne jo vælge en traditionel bodybuilding diæt eller en Nupo kur, men det er så populært at være tilbageskuende for tiden.

Stenalderkost ligger lunt i meningsmålingerne, så lad os kigge tilbage på nogle af fortidens populære slankekure og se om de skulle være værd at genoptage.


Alkoholkuren

I 1086 var den frygtede Engelske konge Vilhelm Erobreren blevet en kende for chubby. Han blev til grin da han var for fed til at kunne ride på sin hest, og den franske konge mobbede ham med at han da vist var gravid. Dette ville Vilhelm selvfølgelig ikke stå model til, så han gik på en benhård kur som gik ud på at lægge sig i sin seng og kun indtage væske. Problemet var bare, ud over den manglende fysiske aktivitet, at denne væske var alkohol. Ikke desto mindre tabte Vilhelm sig en smule, så han i det mindste kunne ride igen. Formentlig fordi han drak sig bevidstløs og glemte at spise. Da de begravede ham var han dog for stor til kisten, så nogen mirakelkur var det nok ikke.


Sump-kuren

Den observante læge Thomas Short, hvis årsag/virknings-analyser var outstanding, udgav i 1727 en slankebog, hvor han rådede tykke mennesker til at holde sig langt væk fra sumpområder. Han havde nemlig rejst en del i sådanne områder, og havde lagt mærke til hvordan mange her var overvægtige. Altså måtte de to ting hænge sammen. Sådan. Så ingen svipture til Mississippi i ferien, for så er der pludselig instant lovehandles.


Den excentriske-bulimiske-døde-poet-kur

Den engelske digter lord Byron som levede fra 1788-1824 var, ud over at være en noget højstemt digter, også noget af en innovativ og trendsættende diætskaber. Han var voldsomt forhippet på at forblive slank, og levede derfor stort set kun af vand, kiks og kartofler som havde ligget i eddike. Ligeledes yndede han at iklæde sig mange lag uldtøj for at ”svede fedtet af”. Joh, broscience florerede også dengang. Engang imellem nagede sulten dog den kære lord, men dette klarede han nemt ved at ryge en god cigar. Det kan diskuteres hvor meget en cigar mætter, og Byron havde da også en tendens til at kaste sig ud i voldsomme madorgier, hvorefter han kastede op eller spiste magnesium (som virker afførende). Lord Byron fulgte selvfølgelig minutiøst med i sin vægt, og derfor ved vi faktisk at hans diæt virkede. Fra 1806 til 1811 faldt hans vægt fra 88 til 57 kg. Byron var måske verdens første celebrity EMO-kid, da hans followers begyndte at gøre som ham, og læger advarede mod denne bulimiske sundhedsfarlige trend.


Svedekasse-kuren

Også i Danmark var det populært at svede fedtet af. På Energimuseet ved Bjerringbro kan man den dag i dag se en såkaldt ”Svedekasse”, som består af en kasse med en masse high-watt lyspærer i, en skammel du kan sidde på og en rist til at opsamle al den lækre sved der drevler af dig. Så gider du slet ikke gå på diæt, men vil hellere bare tabe en 6-7 kg i ren væske, så byg dig en dejlig svedekasse.

Korset-kuren

Du har måske hørt om gastric bypass, hvor man operativt snører mavesækken ind, og delvist frakobler tyndtarmen. Hvis du synes det er et liiige lovligt voldsomt indgreb bare fordi du gerne vil kunne se dine abs til sommer, så kan du opnå lidt af den samme effekt med et virkeligt stramt korset. I 1800-tallet var idealet for Victoriatidens kvinder følgende: vær tynd, vær bleg, skid sjældent og hav tendens til at besvime. Dette opnåede de bl.a. ved at gå med meget stramme korsetter. Mavesækken blev klemt og kunne ikke indeholde ret meget mad. Sådan. En lifehack-version, en ghetto solution, en poor-mans gastric bypass. Manglen på mad og pres på lungerne gjorde de attraktive besvimelser hyppigere og med de små madmængder kunne man også holde antallet af bummelum nede på 1-2 gange om ugen. Dermed var korsetterne double win.


Bændelormekuren

Hvis du æder rigeligt med råt oksekød, råt svinekød eller rå ferskvandsfisk, og sørger for at rejse meget i ulande med dårlige sanitære og hygiejniske forhold, så er der god sandsynlighed for at dine indvolde får besøg af en diætvenlig ven, nemlig bændelormen. Omkring år 1900 var det populært at indtage bændelorme, som så voksede sig dejligt store, op til 6 m lange, inde i tarmsystemet. Idéen er, at denne parasit æder en del af din mad, hvorved du forbliver en cut motherfucker på trods af bulking-like madvaner. Om det virker melder historien ikke noget om, men et af symptomerne på at man har bændelorm er, at man taber sig, så den er vist god nok. Jeg hører gerne tilbagemeldinger fra alle dem der helt sikkert nu kaster sig ud i en bændelormekur. Du skal dog nok passe lidt på ADD, da bændelormekuren er forbudt i Danmark.

Fletchers tyggekur

Victoriatidens svar på Lene Hansson, sundhedsfanatikeren Horace Fletcher (1849–1919) plæderede for at maden skulle tygges grundigt. 32 gange, én for hver tand. Væsker skulle også tygges 32 gange for at blive blandet godt med spyt. Når man havde tygget maden grundigt, skulle man læne hovedet bagud, og sluge den mad der naturligt gled ned i halsen og spytte resten ud. Al mad indeholder nemlig nogle affaldsstoffer, og de blev frasorteret under tygningen og skulle spyttes ud. Denne proces blev kaldt Fletcherizing, og sammen med en holdning om, at man skulle begrænse mængden af protein i sin kost, gjorde dette ham faktisk til millionær, bl.a. fordi John D. Rockefeller tog tilgangen til sig. Fletcher havde desuden et meget Lee Haney-ish slogan. Hvor Haney sagde: ”Stimulate, don’t annihilate” sagde Fletcher: “Nature will castigate (straffe) those who don’t masticate (tygger maden).”

Lucky Strike-kuren

En kur der faktisk meget vel kunne have virket, er cigaretmærket Lucky Strikes 1925’er kur: “Reach for a Lucky instead of a sweet”. Idéen var, at hver gang man fik lyst til slik, så skulle man sgu lige nuppe sig en smøg i stedet. Da nikotin hæmmer appetitten og øger forbrændingen var det en af de bedre kure. Okay cigaretter koster flere liv end hiv, illegale stoffer, alkohol, bilulykker, selvmord og mord tilsammen, men hvad gør man ikke for synlige abs. Salget af Lucky Strike steg med en faktor 3 inden de blev sagsøgt at slikindustrien, måtte lukke kampagnen ned og fyre Amelia Earhart, den første kvinde der fløj alene over Atlanterhavet, som havde været talskvinde for kampagnen.

Sæbekuren

Når du vasker op kan du vaske fedtet af dine potter og pander ikke? Hvorfor skulle det samme ikke være muligt at gøre på kroppen? Det var filosofien bag 1920’erne og 30’ernes diæt-sæber. Hvis du gerne vil tabe dig på maven, så vask dig på maven med slankesæben. Her er vi vist ude i punktforbrænding, extreme edition. Den aktive ingrediens skulle være tang, og selvom man næppe skulle tro det, så kan man faktisk stadig købe seaweed slankesæbe rundt om på nettet. Ak ja. There’s a fool born every minute.

Amfetamin-kuren

I 1940’erne var de såkaldte Benzadrine-inhalatorer voldsomt populære. Deres egentlige formål var at åbne luftvejene ved forkølelser og den slags ting, men da de faktisk bare indeholdt amfetamin, blev de brugt til lidt af hvert, herunder som opkvikkende middel (no shit) og til at tabe sig. Benzadrine kom kort efter også i pilleform, de såkaldte ”ferietabletter”. Da amfetamin i dag er ulovligt, er det nok svært at skaffe i håndkøb, og kunne du godt tænke dig at starte på denne narko-kur, så vil mit bedste råd være, hvis du vil undgå klammeri med loven og en fyr med tatoveringer i hovedet og lædervest med rygmærke, at købe diverse farverige Pre-WO produkter, gerne bestilt hjem fra Kina eller USA, der plejer at være godt med amfetaminrester i den slags.

Alkoholkuren 2 – Drinking Man’s Diet

I 1964 blev levemanden Robert Cameron træt af pis. Træt af, at alle slankekure var noget tøsepjank med gulerødder og salatblade. Derfor udgav han bogen “Drinking Man’s Diet”. Om han var inspireret af Vilhelm Erobreren som ca. 900 år tidligere havde forsøgt sig med en alkoholbaseret kur, vides ikke. Bogens eneste indhold var dog, at man skulle skære ned på antallet af kulhydrater, men til gengæld drikke stærk spiritus. Masser af stærk spiritus. Bogen endte med at sælge 2,4 mio. eksemplarer i USA og betragtes af Atkins-hadere som The Original Low Carb Diet.

Vision-Dieter Glasses

Nyeste skud på slankestammen er de såkaldte Vision-Dieter briller, som har ét enkelt formål: At få mad til at se uappetitligt ud, hvorved du spiser mindre. Yeah. Realism.

Og med dette afslutter vi denne gennemgang af historiske diæter. Er du træt af traditionelle BB diæter, så er der i hvert fald leveret inspiration til en alternativ diæt denne sommer. Om den skal stå på briller, amfetamin, bændelorme, alkohol, sæbe, svedekasser, cigaretter eller om du bare vil holde sig fra sumpe må være op til dig selv. God vind med diæten!

Kilder:

Historienet.dk

http://www.divinecaroline.com/22175/41987-eleven-most-ridiculous-diets

http://www.sabotagetimes.com/life/the-worlds-most-ridiculous-diets/

http://historienet.dk/dagligliv/slankekur-slankemidler-gennem-tiden-0