blood-test1

Donere blod efter styrketræning?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Har det nogen betydning for restitutionen hvis man giver blod efter styrketræningen, eller bør man ikke dyrke styrketræning den samme dag som man giver blod?

 

Har derudover også hørt at det generelt skulle være sundt at donere blod. Er det sandt, og hvad er grunden til dette?

 

Svar:

 

Den blodmængde som tappes, når man er bloddonor ligger som standard på 450 ml. Det er som regel ikke nok til at det har nogen større betydning. Så med mindre du oplever klassiske symptomer på blodmangel, som eksempelvis svimmelhed, træthed, åndenød osv., så kan du sagtens træne styrketræning. Restitutionen skal nok følge med. Om ikke andet så over tid. Det har lidt større konsekvenser for folk der dyrker konditionspræget idræt, da det netop er de røde blodlegemer som transportere ilten. De fleste rapporterer her at det tager en uges tid, før træningen igen føles normal. Mange kan godt træne til trods for bloddonationen, men med det som føles som en formforringelse. Det fleste kan dog klare det uden at få det decideret dårligt.

Jeg ved ikke om man kan sige det er decideret sundt at få tappet blod. Men bloddonorer bliver jo jævnligt tjekket for sygdomme og dets lige. Der stilles ret strenge krav til en bloddonors sundhed. Så det kan være det er det som menes med det.