heavy_deadlift1

At biceps springer under dødløft?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Jeg kan godt li at kører dødløft og diverse andre basisøvelser,

Men jeg så en video på et tidspunkt hvor en han løftede rimelig tungt, vel omkring de 200 – 250 kg, hvorefter hans biceps sprang under løftet,

og jeg har lidt et tilbagevendende mareridt for at det skal ske, nu ligger jeg så småt på de 180 kg og er faktisk bange for at gå højere op.

Mit spørgsmål er vel.

1. hvad er det der forårsager denne her springning, er det andet end en overbelastning ?

2. og er der noget der kan gøres for at hindre chancerne for at det sker, evt øvelser eller andet der styrker det der skal styrkes ?

Håber i kan uddybe lidt

På forhånd tak

Svar:

Tror næppe du behøver at bekymre dig om dette. For det første kan du jo praktisk talt helt eliminere risikoen ved at droppe mixed grip, og istedet for køre med dobbeltoverhånd og anvende straps. Problemet opstår når man kører med mixed grip (overhånd/underhånd), og man så bøjer i albueleddet på den arm hvor man holder med underhåndsgreb, mens man løfter. Det ligger et stort pres på biceps. Det skal dog siges, at selvom man HAR denne vane, så er det på ingen måde en garanti for at man løber ind i en overreven biceps. Det er immervæk en relativt sjælden skade. Og den er endnu mere sjælden hos rene løftere. Man ser meget hyppigere biceps tears hos folk der krudter den, da deres sener ofte ikke når at udvikle sig ligeså hurtigt som deres muskler. Så alt i alt behøver du ikke være bekymret for det, og er du det stadigvæk, så anskaf dig nogle straps, og kør med dobbeltoverhåndsgreb.