abs2n

Træning af mave?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej jeg er i gang med at træne mave, og jeg træner stort set hver dag.

Altså hver anden dag træner jeg et program af 20 min hvor jeg træner med normale mavebøjninger, vægt og duo hjul. Og den anden dag kun 5 min med mavebøjninger.

Jeg har læst en del steder at det er vigtigt at restituere efter træning og tænkte lidt på om jeg træner mave for ofte eller om jeg bare kan træne løs?

Svar:

Maven er en muskel ligesom alle andre muskler, og kræver selvfølgelig restitution. Af samme grund skal maven trænes med belastning og/eller udfordrende øvelser, så man holder sig indenfor en fornuftig rep range. Det er helt forkert at ligge og lave 100vis af mavebøjninger i den tro at det giver en veltrænet mave. Så derfor bør man selvfølgelig heller ikke træne maven hver dag. Nu siger du godt nok at du kun laver 5 minutters mavebøjninger den ene dag, og hvis vi snakker om højere gentagelser, så sker der nok ikke det store ved at du gør det. Men jeg tvivler på at det overhovedet spiller nogen rolle i forhold til udviklingen af din mavemuskulatur. Og så bør du selvfølgelig også huske at fænomenet “pletforbrænding” ikke eksisterer. Så du får selvfølgelig ikke et flot vaskebræt, bare fordi du træner den meget i den tro, at fedtet så på magisk vis forsvinder fra den.

Læs også artiklen ’Flad mave! Sådan får du sixpack’ her