extremeno

Kosttilskud der virker? Xtreme NO?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Jeg er faldet over et kosttilskud på nettet som hedder – Xtreme NO.

Kunne godt tænkte mig at vide om det er kosttilskud der virker og om det er lovligt, da det er fra USA.

Der står at man skulle øge muskelmassen og at man bliver rippet på 4 uger, da det indeholder nitric oxide booster og en masse andet.

Håber at høre nærmere:)

Svar:

Glem det. Der kommer en lang række kosttilskud fra USA, som reelt ikke har den effekt som man lover. NO-boostere hører ind under denne kategori. Der findes ikke nogen videnskabelige undersøgelser som viser at NO-boostere virker præstationsfremmende eller muskelopbyggende. Ikke engang den teoretiske forklaring på hvorfor NO-boostere skulle virke, er der hold i. NO-boostere skulle efter sigende give en bedre blodforsyning til muskelvævet, og dermed tilføre en større mængde aminosyrer, som derved skulle føre til forøget vækst. Problemet er bare, at interstitiet, det vil sige det rum der omgiver og adskiller muskelcellerne og blodkarrene, har en højere aminosyrerkoncentration end blodbanen. På baggrund af dette skulle en øget gennemblødning i princippet fjerne aminosyrer fra musklerne i stedet for at tilføre dem.

Man skal være meget varsom med at købe eksotiske kosttilskud fra USA, da de ofte indeholder en cocktail af ingredienser som har tvivlsom eller slet ingen effekt på muskelvæksten. Der er talrige eksempler på den slags produkter, som er blevet markedsført som værende enten muskelopbyggende eller fedtforbrændende. Fælles for dem alle er at de efter et stykke tid går i glemmebogen, og mange tages ud af produktionen. Det er min helt klare holdning, at man bør holde sig til kosttilskud som har en beviselig effekt, og som spiller en supplerende rolle i forhold til ens kost. Ting som kreatin, proteinpulver, weightgain pulver, aminosyre tilskud, vitaminer/mineraler og fedtsyrer tilskud er pengene værd. Alle de eksotiske kosttilskud er i 99 % af tilfældene det ikke.

Læs i øvrigt mere om kosttilskud og doping her.