energybooster

Pre workout kosttilskud?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Nu kan man snart få alverdens pre workout kosttilskud der eftersigende skulle give mere energi og bedre pumps under træning, men hvor meget er det der er sandt af det producenterne skriver på deres kosttilskud. Virker det eller er det bare en placebo effekt? Jeg tag selv et kendt pre workout kosttilskud inden træning, og jeg syntes selv at jeg kan mærke en forskel på når jeg ikke tager det og når jeg gør…

Men er det hele bare penge ned i lokummet? Eller er der noget om det?

Svar:

Hvis du tager et pre workout kosttilskud for at få mere energi og fokus under træningen så er det ikke spild af penge. Hvis du tager det i den tro at det opbygger muskelmasse så spilder du dine penge.

Koffein kosttilskud har en dokumenteret opkvikkende effekt, og virker dermed præstationsfremmende. Men de er ikke decideret muskelopbyggende i sig selv.

En meget anvendt opkvikkende stimulans er DMAA som benyttes i de mere eksotiske kosttilskud som fx Jack3d. Men da DMAA er et “research chemical”, så ved man ikke ret meget om potentielle bivirkninger. Og det gør sig specielt gældende for langsigtede bivirkninger. Du kan læse mere om DMAA i et af vores tidligere spørgsmål (Jack3D bivirkninger). I den forbindelse kan det nævnes at DMAA netop er blevet forbudt i Sverige som ellers har en meget liberal holdning til kosttilskud.

Mangler du energi til træning så tag en stærk kop kaffe eller slug 2-3 koffeinpiller. Det er langt billigere og du undgår alle fyld- og tilsætningsstofferne som typisk findes i disse pre workout kosttilskud fra USA.

Der har endvidere også været en del sager om kosttilskud forurenet med doping. Læs om kosttilskud og doping her.