powerkneewraps1

Styrketræning med støttebind

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Jeg kunne godt tænke mig om det er fornuftig at træne med fx albuebind eller knæbind under styrketræning? Fx hvis man har problemer med albue eller knæet. Ser ofte store bodybuildere som fx Ronnie Coleman havde pakket sine knæ ind i bind.

Og er der nogen fordele eller ulemper ved det? Kunne godt forstille mig at man kommer til at lave den fejl og tro man kan pludselig kan tag 10-20 kg mere fordi man har sådan nogle remedier på.

Men hvad mener I?

Svar:

Når du siger albuebind og knæbind, så går jeg ud fra du mener albue- og knævarmere i neopren. Den slags er helt fint at bruge, hvis man føler man har behov for det. Hvis du tænker i retning af de knæbind Ronnie Coleman til tider bruger, så er det ikke hensigtsmæssigt at bruge dem på regelmæssig basis. Den slags knæbind bruges for det meste af styrkeløftere i både træning og i forbindelse med konkurrence. Og man ser også nogle bodybuildere bruge dem til tung bentræning. I størstedelen af tiden er det dog bedst at undgå at bruge den slags stramme hjælpemidler, da man mister noget træningsstimulus omkring knæleddet. Det er helt fint at bruge knæbind op til en konkurrence, hvis man er styrkeløfter. Eller i træningspas, hvor man kommer op i nærheden af max vægte. Det kunne eksempelvis være + 90 % af 1RM træning. Men neopren bind er helt okay at bruge.