wrist_forearm_big1

Er det vigtigt at træne underarmen?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Jeg har længe spekuleret over om det er nødvendigt at isolationstræne underarmen? Eller “følger den med”, den bliver vel også aktiveret ved biceps curl, og andre øvelser? Det jeg tænkte var at hvis man ikke trænede underarmen ville det jo se dumt ud at have et par store guns, men et par underarme nedenunder som ligner tændstikker 🙂

Pt. træner jeg dem ialt ca 20-25 min om ugen, og træner med 6-12 reps som alle andre muskler dette er vel korrekt? Men jeg vil da gerne vide om jeg spilder tiden. 

Svar:

Det kommer an på hvordan dine underarme reagerer på træning generelt. Langt de fleste behøver ikke træne underarmene specifikt, hvis de laver mange tunge rygøvelser og bicepsøvelser. Hvis ens underarme derimod er en decideret svaghed, og hvis de ikke vokser nok af de tunge ryg- og biceps, så kan det være en udmærket ide at træne dem specifikt. Og der har du helt sikkert fat i den lange ende. De skal selvfølgelig trænes på samme måde som alle andre muskler. Men du kan jo eventuelt prøve at droppe den isolerede underarmstræning i en periode, og se om de stadigvæk vokser nok af ryg- og bicepsøvelser. Hvis ikke, så hopper du bare tilbage på den direkte træning.

Relateret viden:

Vejen til større arme – læs her