kreatinbeta

Kreatin og beta-alanin sammen?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Som jeg har forstået det, så virker kreatin og beta-alanin forskelligt, hvor kreatin virker ved at øge præstationsevnen ved lidt lavere reps, mens beta-alanin virker ved lidt højere reps. Det kunne derfor være en fordel at anvende begge dele, hvis man træner med mange forskellige rep sammensætninger, som jeg selv gør. Men er der noget der gør at disse 2 kosttilskud ikke går godt i spænd sammen? Får man den maksimale effekt af begge ting, hvis man tager dem sammen? Eller sådan kan man måske ikke stille det op?

Svar:

Du kan sagtens tage kreatin og beta-alanin sammen. Det er 2 helt forskellige systemer som påvirkes, og de virker på helt deres egen måde. Så det vil ikke mindske effekten, selvom de tages sammen.

Omvendt, så er der heller ikke nogen synergistisk effekt mellem kreatin og beta-alanin. Så man skal ikke forvente, at de 2 kosttilskud forstærker hinandens effekt på nogen måde.

Men begge kosttilskud er veldokumenterede og effektive kosttilskud, så du vil helt sikkert mærke en markant fremgang. Både i den lave rep range, og i den lidt højere rep range.