avsquat

Smerter i låret når jeg kører squat

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Nu træner jeg rigtig meget squat og alle de andre gode basisøvelser, men næsten hver gang jeg træner squat får jeg ondt omkring starten af låret (tror det hedder pectineus). Jeg starter altid med at strække lidt ud og starte uden vægt på, men det gør bare stadig ondt og gør at jeg ikke “nyder” at lave den øvelse.

Hvad kan det være eller hvad kan jeg gøre ved det? Vil ikke sige jeg overbelaster overhovedet, for smerten er for hård til jeg kan det.

Svar:

Det er tæt på umuligt at stille kliniske diagnoser over nettet. Så jeg vil helt klart anbefale dig at opsøge en dygtig fysioterapeut, som kan kigge på dit problem. Uanset hvad så skal øvelser ikke give anledning til smerte. Hvis de gør det, så er det fordi der er noget galt. Der kan være et hav af årsager til smerten. En gammel skade, en styrkemæssig ubalance, inflammation osv. Og du er nødt til at få en professionel til at vurdere hvad der ligger til grund for problemet.

En alternativ løsning er selvfølgelig helt at droppe squat, men det fjerner jo som sådan ikke problemet, og ganske givet heller ikke den løsning du leder efter. En dygtig fysioterapeut kan ganske givet give dig det svar du har brug for allerede efter første konsultation, og så ved du hvordan du skal forholde dig til problemet.