hændersover

Mine hænder sover

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er begyndt at styrketræne/bodybuilding igen. Hvor jeg har været i gang i ca. 5 mdr. Både min styrke og vægt er øget markant. Har taget næsten 8 kg på i vægt, en blanding af fedt og muskelmasse. I flad bænk bryst med håndvægte er jeg oppe på 59 kg 6-7 gentagelser. Jeg har aldrig skader i skulder eller lign, udover at det føles som om mine håndled ikke kan følge med. Og mit problem er så at mine hænder engang imellem er begyndt at sove i dagligdagen. Skal jeg lave øvelser for håndleddet, eller hvordan undgår jeg snurren og stikken i hænderne?

Svar:

Du er nødt til at tage problemet op med din læge. Der er tale om et problem som kræver en klinisk diagnose, og det er tæt på umuligt at give dig en nøjagtig diagnose over nettet.

Meget kunne dog tyde på at der er tale om karpal tunnel syndrom. Du har i dit håndled en passage, som kaldes karpal tunnelen. Her passerer blodkar, sener og nerver ud til hånden. Hvis pladsen i karpal tunnelen bliver for snæver, så presser det på nerverne, og kan give nøjagtigt de symptomer du nævner.

Men som nævnt i indledningen, så er det noget du skal snakke med din læge om. Det kan jo være der er tale om noget helt andet.