mangeæg

For mange æg?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er en dreng på 13 år der går meget op i træning og den slags. Og jeg har ikke tonsvis af kød eller proteinpulver liggende rundt omkring. Så jeg spiser ca. 3-4 æg om dagen. Er det for meget? og så siger mine forældre også at det er for tidligt at styrketræne. Det ved jeg ikke helt om det passer?

Svar:

Hvis du ikke i forvejen har forhøjet kolesteroltal (hvilket vil være usædvanligt for en dreng på din alder), så sker der absolut intet ved at spise 3-4 æg om dagen. Æg havde en overgang et dårligt ry, og man blev opfordret til at minimere indtagelsen af æg. Men denne holdning har ændret sig markant. Man ved i dag, at indtagelse af æg ikke er nær så slemt som man tidligere troede. Jeg vil anbefale dig at læse denne artikel, som netop omhandler æg problematikken.

http://news.bodylab.dk/artikler/1152-aeg-og-kolesterol-2

Og nej, der sker absolut intet ved at dyrke styrketræning som 13 år, hvis det foregår på et fornuftigt plan. Og med fornuftigt plan mener jeg på en ansvarlig måde, hvor man lærer den korrekte teknik i øvelserne, og ikke render rundt og laver dumme konkurrencer med sine kammerater om hvem der kan løfte mest i diverse øvelser.

Dine forældre ville have godt af at læse denne artikel, som netop omhandler det at træne med vægte i en tidlig alder.

http://news.bodylab.dk/artikler/1479-unge-og-styrketraening