Screen Shot 2015-09-16 at 15.56.19

Bliver ikke større?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er en mand, som har trænet i cirka 1 år, og er blevet en del stærkere siden det år. Men synes ikke, at jeg er blevet større omkring armene, benene og brystet. Hvis jeg siger, at jeg træner, så siger modparten “gør du? det kan man ikke se”. Hvad kan grunden være til, at jeg ikke bliver større?

Svar:

Klassisk problem med et simpelt svar. Du spiser simpelthen for lidt. Det at du er blevet stærkere vidner om at dit program trods alt er så fornuftigt skruet sammen, at det giver anledning til neurale tilpasninger. Det vil sige tilpasninger i nervesystemet, som viser sig ved større styrke. Når musklerne ikke samtidig vokser sig større, så er det fordi du ikke forsyner dem med den næring der skal til for at vokse. Det er vigtigt, at du får tilstrækkeligt med protein. Gerne omkring 2 gram protein pr. kg kropsvægt. Derudover er det vigtigt at du ligger i kalorieoverskud. Muskeltilvækst er en ekstremt energikrævende proces, og hvis man spiser som en fugl, så er det klart kroppen ikke kan finde ressourcer til det.

Det betyder selvfølgelig ikke at man skal gå i den anden grøft, og begynder at overspise. Så bliver man bare fed. Men hvis kropsvægten står stille igennem længere tid, så er det et sikkert bevis for at man spiser for lidt. Så du er nødt til at kigge på din kost, og få langt en eller anden form for kostplan, så du kan få overblik over hvad du spiser.

Og den klassiske undskyldning ”jeg spiser alt det jeg kan”, holder bare ikke. Hvis ”alt det jeg kan” ikke er nok, hvilket det tydeligvis ikke er, hvis ens kropsvægt ikke rykker på sig, så må man bare spise mere. Eller spise ting med højere kaloriedensitet. Skift skummetmælken ud med sødmælk. Spis nødder, avocado, peanutbutter osv. Det er den eneste løsning på dit problem.