vægttabstyrketræning

Vægttab via styrketræning?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg står og skal smide en 10-15 kg. Jeg træner styrketræning 3 gange i ugen. Jeg vil bare godt vide om det er godt nok kun at træne styrketræning. Jeg er ikke specielt glad for konditionstræning, kan bedre lide at løfte vægte. Kan man godt tabe sig ved kun at træne styrketræning?

Svar:

Jeg ved ikke hvorfor folk har fået den opfattelse, at det er et absolut krav, at man skal dyrke konditionstræning når man ønsker at tabe sig, og at styrketræning ikke virker på den front. Styrketræning er et fremragende værktøj, hvis man ønsker at tabe sig. Den ekstra muskelmasse man opbygger, øger forbrændingen, og et styrketræningspas giver en efterforbrænding som ofte er mange gange større end den man får efter et normalt konditionstræningspas (med mindre vi snakker om decideret HIIT træning).

Klart, det er da en fordel at lave lidt konditionstræning, hvis man gerne vil tabe sig, men hvis du ikke har lyst til det, så betyder det jo på ingen måde, at dine chancer for at tabe dig bliver markant mindre.

I sidste ende er det jo maden som er det vigtigste. Du kan træne adskillige timer om dagen, og så alligevel ikke tabe dig, hvis du ikke har styr på maden. Hvis du har en velstruktureret og fornuftig diæt, så skal du nok tabe dig. Uanset om du dyrker den ene eller anden form for fysisk aktivitet.