boksningsupplement

Styrketræning som supplement til boksning

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg går til boksning 3-5 gange i ugen, og har overvejet at kombinere med noget styrke og udholdenheds træning.
Men da jeg ikke har dyrket vægt træning før og diverse forum alle har forskellige svar, er jeg ikke sikker på hvordan jeg skal træne i forhold til mit mål om at blive mere markeret, hurtigere og have større udholdenhed?

Svar:

Du nævner 3 målsætninger. Lad os tage dem enkeltvis.

Markeringer kommer som resultat af en lav fedtprocent. Du kan som sådan ikke træne dig til markeringer. Det handler om at regulere dit fødevareindtag, eller øge din fysiske aktivitet, så kroppen ser en grund til at nedbryde underhudsfedtet. Så selvom tilføjelsen af styrketræning vil give en forøget kalorieforbrænding, så er det primært din kostplan du skal kigge på, hvis du vil være mere markeret. Det er dog muligt, at du ligger så tæt på vedligeholdelsesniveau, at tilføjelsen af styrketræning vil være nok i sig selv. Men det må du jo eksperimentere dig frem til.

Styrketræning er et dårligt redskab i forhold til det at øge udholdenheden. Styrketræning egner sig bedst til at øge muskelmassen, styrken, eksplosiviteten osv. Den udholdenhed du har brug for i forhold til boksning optrænes dårligt ved brug af specifikke muskeløvelser. Klart, laver man squat og dødløft for høje gentagelser, så giver det en vis helkropsudholdenhed, men den udholdenhed du får ved at lave specifikke boksedrills, er langt mere relevant i forhold til det at blive en bedre bokser. Så den konditioneringstræning du laver i bokselokalet er langt mere relevant, end udholdenhedspræget styrketræning nogensinde kan blive.

Det er dog en ganske fin ide at supplere med noget styrketræning, da det øger dit potentiale for at blive hurtigere og slå hårdere. Dog ikke med en 1:1 overførlighed. Men det giver noget at arbejde med i forhold til den specifikke slagtræning. Jeg vil anbefale dig at læse de 2 nedenstående artikler. De vil give dig svar på en lang række af dine spørgsmål.