ZMA

Størrelsen på Bodylab ZMA piller

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har lige købt jeres Bodylab ZMA piller, da jeg har læst en masse godt om ZMA. Men jeg må sige, at jeg er skuffet over størrelsen. De er ekstremt svære at sluge synes jeg. Er det virkeligt ikke muligt, at lave dem mindre? Min kammerat har nogle ZMA kapsler af et andet mærke, og det er noget mindre.

Svar: 

Det er ganske rigtigt, at vores Bodylab ZMA piller er lidt større end gennemsnittet, men det er der faktisk en ganske god grund til. Det skyldes de kilder vi har valgt til mikronæringsstofferne. Der er nemlig stor forskel på kvalitet og størrelse, alt efter hvilke forbindelser der er tale om. Og det gør sig specielt gældende for magnesium.

Det er rigtigt mange ZMA producenter som anvender magnesium oxid i deres piller. Magnesium oxid har en relativt høj koncentration af magnesium, og fylder derfor ikke så meget i en pille. Til gengæld er biotilgængeligheden meget dårligere. Man optager kun en meget lille del af den magnesium man indtager som magnesium oxid. Det er faktisk derfor magnesium oxid i høje doser kan bruges som et afføringsmiddel, som eksempelvis produktet Magnesia.

I Bodylab ZMA har vi valgt at bruge magnesium bisglycinat, som er en magnesiumforbindelse med en lavere koncentration af magnesium, men med en meget højere biotilgængelighed. Man optager simpelthen en langt større andel af det magnesium man indtager. Prisen man betaler er dog, at der skal større mængder af magnesiumforbindelsen til, for at få den rette mængde, hvilket får den konsekvens, at pillen bliver større.

Vi kunne godt have valgt, at bruge magnesium oxid, da det er langt billigere end de organiske magnesiumkomplekser som magnesiumlaktat, – aspartat, -gluconat, -citrat, og – glycinat. Men vi har valgt at satse på en af de magnesiumforbindelser som har en høj optagelighed.

Hvis du synes de er helt umulige at sluge, så kan du skille kapslerne ad og hælde indholdet i et glas vand/juice og på den måde indtage indholdet. Selve kapslen smider du så bare væk.

Du kan læse om ZMA her i eller mere i denne artikel.