1003

Er proteinpulver doping?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Mine forældre er overbevist om at proteinpulver er doping. Kan I give en forklaring, som kan overbevise dem om at de tager fejl, for jeg har meget svært ved at forklare hvorfor proteinpulver ikke er doping.

Svar: 

Dine forældre er ikke meget ulig andre forældre. De er selvfølgelig bange for at deres børn ryger ud i en eller anden form for dopingmisbrug. I dette tilfælde er frygten dog 100 % ubegrundet. Proteinpulver er reelt bare koncentreret mad. Tager man whey proteinpulver som eksempel, så er det en af de centrale bestanddele i mælk. Whey proteinet, eller vallen, som det hedder på dansk gennemgår en række rensningsprocesser, så det får en højere ernæringsmæssig kvalitet, og samtidig skiller man sig af med uønskede ting som mælkesukker eller laktose. Men i sidste ende er det bare en slags mælkepulver. Jeg tror næppe dine forældre er bange for at lade dig drikke et glas mælk, og whey proteinpulver er reelt det samme.

Sørg dog for at købe proteinpulver fra en anerkendt producent. Der har desværre været en del tilfælde hvor der er fundet rester af ulovlige stoffer i proteinpulver og andre kosttilskud. Læs mere her: