bumsertræning

Bumser, træning og kost

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,
Nu har jeg læst meget om det rundt på nettet, og der er mange forskellige meninger.
Jeg får mange bumser på ryg og bryst, og nogen mener at kosten ikke kan være skyld i det, og nogen mener det er på grund af hormoner i forbindelse med forøget testosteron.
I forbindelse med min træning, spiser jeg skyr, yoghurt og drikker proteinpulver og mælk dagligt.

Hvis det er pga. af kosten, skal jeg så skære ned på mælkeprotein og evt. skifte til sojaproteinpulver?
Og hvis det er pga. af forøget testosteronproduktion, aftager det så med tiden?

Svar:

Som du selv er inde på, så er det et lidt kontroversielt emne. De fleste hudlæger vil påstå, at kosten ikke spiller en rolle. Men der er stadigvæk mange som oplever, at deres bumser aftager, når de laver ændringer i deres kost. Du kan prøve at eksperimentere med dine fødevarekilder, og se om det gør en forskel. Det er næsten den eneste mulighed, hvis problemet ligger i kosten.

Det skal dog siges, at akne i høj grad er genetisk bestemt, og hvis du er i den alder hvor man får bumser, så kan det godt skyldes at du simpelthen er disponeret for akne. Og hvis det er tilfældet, så vil det helt sikkert aftage med tiden.

Men jeg ville prøve at eksperimentere lidt med kosten, for at se om det kunne spille en rolle. Du kunne eksempelvis skifte til risprotein pulver eller soja proteinpulver for en periode, og se om det er mælkeprodukterne som spiller en rolle.