ingendoms

Ingen DOMS

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,
Jeg har trænet meget engang men gik i stå. For ca. tre uger siden kom jeg i gang igen og har trænet 4-5 gange om ugen siden da. det jeg undrer mig over nu er at jeg ikke er øm i musklerne dagen efter. Jeg prøver på at køre mig selv i bund efter at jeg har kørt mit træningsprogram med flere øvelser hvor jeg virkelig prøver at udtrætte musklerne. Jeg føler dog slet ikke at jeg bliver træt i musklerne selv om jeg måske kører 5-6 forskellige øvelser i sæt til samme muskel. Jeg kører normalt 12×3 men har prøvet med 8×4 for at se om forøgelse af vægt og færre gentagelser kunne gøre nogen forskel, men det gjorde det ikke.
Er det et problem? Skal man ikke helst være træt i musklerne efter træning og have DOMS dagen efter træning?

Svar:

Det er klart, at musklerne skal gennemgå en vis udtrætning for at vokse. Og det lyder helt klart også til at du træner rigeligt hårdt. Det er dog på ingen måde et krav, at man skal have DOMS efter hver træning. Snarere tværtimod. De fleste oplever DOMS fra tid til anden. Men hvis man er øm i musklerne konstant, så kunne det godt være et tegn på, at man træner mere end ens work capacity tillader.

Det lyder faktisk nærmere til at du træner for meget. 5-6 øvelser til hver muskel lyder af rigtigt meget. Specielt til mindre muskler. 5-6 øvelser til biceps, triceps, skulder og bryst er totalt over-kill. Men nu er det svært at tage helt konkret stilling til dit program, når vi ikke kender det.

Men uanset hvad, så er der ingen grund til at være bekymret, fordi du ikke bliver øm. Det er på ingen måde et krav for fremgang. Der findes mange store og stærke mennesker, som praktisk talt aldrig får DOMS. Det afhænger af en lang række faktorer, såsom genetik, work capacity osv.