dipskraveben

Ubehag i kravebenet ved dips

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er glad for at træne dips, og gerne med ekstra vægt hvis der er energi til det. Jeg er dog begyndt at få ømhed/lette smerte i mine kraveben når jeg laver øvelsen. Det kommer stort set altid, men værst hvis jeg har ekstra vægt på. Det går normalt væk efter et par timer. Det er ikke direkte smerte mere et ubehag.
Er der noget jeg kan gøre for at undgå dette?

Svar:

Nu beskriver du ikke hvordan du udfører dips, og hvor langt du går ned. Men det kunne godt lyde som om du går for langt ned. Dips er en suværen øvelse for pressemuskulaturen, men den kan være meget hård ved strukturerne omkring skulderen. Specielt hvis man går for langt ned.

Hvis jeg var dig, så ville jeg prøve at eksperimentere med dybden. Se om problemet udebliver, hvis du stopper lidt højere end du plejer. Du kan også prøve at eksperimentere med hvor meget du lænder dig forover når du laver dips.

I værste fald må du droppe dips for en periode, og se om problemet stadigvæk er der på et senere tidspunkt. Jeg ved godt du siger, at du ikke får decideret smerte, men når du føler et ubehag, så er der stadigvæk en potentiel risiko for at du bliver skadet pga. af det. Og ingen øvelser, ligegyldigt hvor gode de er, er det værd.