placebotræning

Placebo effekt i forhold til træning

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Mit spørgsmål er meget kort.

Kan placebo effekten gøre nogen forskel i forhold til ens træning og musclegains?

 

Svar:

Nu er spørgsmålet lige et nummer for kort, for du uddyber ikke rigtigt hvad du helt konkret tænker på. Det er klart, at man ikke får store brystmuskler af at lave 30 armstrækkere hver morgen, bare fordi man tror på det.

Men der er alligevel lidt om snakken. Et mindre optimalt program kan godt give gode resultater, hvis man elsker programmet, og selv tror på, at det er det bedste program i hele verden. Ligesom verdens bedste program ikke giver voldsomt gode resultater, hvis ham som følger det, hader det som pesten, og i bund og grund ikke gider det. Ens mentale tilgang til det program man følger betyder langt mere for ens overordnede fremgang, end programmet selv. Underforstået, at programmet overholder en række basale regler.

Men man skal nok ikke regne med, at effekten er så kraftig, at man kan give en person som ikke ved noget omkring træning, et helt igennem elendigt program, og fortælle ham det er det bedste program i verden, og så se ham vokse som ukrudt. Så kraftig er placebo effekten dog ikke i forhold til træning.