styrketræningunge

Styrketræning for unge

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Har en søn på 13 år, som ønsker sig et vægtstangssæt, så han kan lave lidt styrketræning herhjemme. Er det for tidligt at gå i gang med styrketræning? Hvor gammel skal man være før man kan dyrke styrketræning?

Svar:

Der er i princippet ikke nogen aldersbegrænsning overhovedet. I mange lande er det helt normal praksis, at børn langt under 10 år startes op med olympisk vægtløftningstræning. Og epidemiologiske studier viser, at de opnår nøjagtigt den samme gennemsnitshøjde som andre, og de har heller ikke flere skavanker end utrænede personer. Så myten med at styrketræning er skadeligt for børn, er simpelthen kun det. En myte.

Det skal dog siges, at der er et større behov for overvågning, når børn går i gang med styrketræning. Det er ekstremt vigtigt, at de lærer korrekt teknik, og ikke bare overlades til sig selv. Man skal også være vågen over for ego baseret træning, hvor det handler om at løfte mere end kammeraterne. Men et fornuftigt program, hvor der er fokus på ting som teknik osv., er en glimrende motionsform for børn og unge.

Du kan læse mere om emnet i nedenstående artikel:

http://news.bodylab.dk/artikler/1479-unge-og-styrketraening