mustbulk

Skal man bulke?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Et kort og kontant spørgsmål. Er det nødvendigt at bulke, for at få større muskler?

 

Svar:

Hvis du vil have større muskler, så skal du grundlæggende set være i kalorieoverskud og indtage tilstrækkeligt med protein. Der er visse undtagelser. Utrænede personer og personer som er meget overvægtige kan godt øge muskelmassen mens de er i kalorieunderskud. Det samme kan folk som genvinder tabt muskelmasse.

Så svaret er ikke helt sort/hvidt. Men hvis man vil være sikker på at øge muskelmassen, så er bulk en god fremgangsmåde. Så længe man ikke fejlfortolker det som ligger i ordet bulk, og overspiser. For så er det ikke kun muskelmassen man øger. Der er mange som går fuldstændig overbord når de bulker, og smider ligeså meget fedt som muskelmasse på kadaveret. En smule fedt kan ikke undgås, men det skal overvejende være muskelmasse. Ellers gør man det forkert.

Er man ude over begynderstadiet, og nogenlunde normal vægtig, så er svaret ja. Bulk er nødvendigt hvis man vil være større. Der er rigtigt mange som bruger timer i motionscentret, men som ikke bliver synderligt større. Simpelthen fordi de spiser for lidt.