storvegetar

Stor som vegetar?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har de seneste par år levet som vegetar. Spiser heller ikke æg, mælk og andre mejeriprodukter. Jeg vil rigtigt gerne være større, men er i tvivl om hvorvidt det kan lade sig gøre som vegetar? Er det et krav at man spiser kød, mælk, æg osv. hvis man vil være stor?

Svar:

Det er ikke et krav. Men det gør det selvfølgelig mange gange nemmere, at få de aminosyrer man har brug for, hvis man vil have store muskler. Aminosyresammensætning i kød, mælk og æg er bare mange gange bedre end aminosyresammensætningen i vegetabilske fødevarer.

Men hvis man er god til at sammensætte sin mad korrekt, så kan det sagtens lade sig gøre at få store muskler som vegetar. Det er det man populært kalder ”proteinkomplementering”. Man sætter forskellige vegetabilske fødevarer sammen for at få en nogenlunde komplet aminosyresammensætning. Det kunne eksempelvis være ris og bønner.

Der er også eksempler på bodybuildere op igennem historien som har klaret sig ganske fint, til trods for at de var vegetarer. Et eksempel er den tidligere IFBB pro Andreas Cahling.

Du kan også med fordel supplere din kost med risproteinpulver, som pga. de processer pulveret har været igennem, har en ganske fornuftig aminosyresammensætning.