smerteiunderarm

Smerter i underarmen

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,
Jeg har de sidste 5-6 uger oplevet smerter i min underarm. Ikke så meget i håndleddet. Mere i den øvre del af underarmen. Lige da det begyndte for 5-6 uger siden, stoppede jeg med at træne og så holdte så en 4 ugers pause, fordi at jeg læste på internettet at det kunne være seneskedehindebetændelse og det var også det råd min læge gav mig. Jeg startede med at træne igen sidste uge, det gik fint de første 3 dage, men den 4 dag kom det tilbage. Nu er jeg så holdt op med at træne igen, da jeg ikke ved hvad jeg ellers skal gøre. Det er et stort problem, da min træning er det eneste som hjælper på min depression jeg også er i gang med at overvinde for tiden, så det lidt noget øv!

Har i nogen tricks til hvordan jeg slipper af med det her? Er det overhovedet seneskedehindebetændelse? Eller er den eneste vej udenom at besøge en sportslæge eller fysioterapeut?

Svar:

Som altid er vi nødt til at pointere, at medicinske spørgsmål bør vendes med en læge. Og hvis din læge ikke kan give dig et svar, så er det en god ide at opsøge en fysioterapeut eller en læge med speciale i sportsskader.

Jeg tror dog ikke der er tale om seneskedehindebetændelse. Det ser man typisk i håndled og fodled. Her er senerne nemlig omgivet af seneskeder, der beskytter senen mod den underliggende knogle, og som desuden er foret med slimhinder, der gør, at senen kan bevæge sig gnidningsfrit.

Når din smerte er i den øvre del af underarmen, så skyldes det nok næppe en irritation af seneskedehinden. Det kan være tendinitis, som er en irritationstilstand i selv senen længere oppe på armen. Uanset hvad din smerte skyldes, så er det en diagnose som skal stilles af en person med en sundhedsfaglig uddannelse.

Det kunne dog være en ide at prøve at pin-pointe hvilken øvelse der fremprovokerer smerte. Hvilke øvelser har du kørt dagen forinden, når smerten opstår. Barbell curls kan eksempelvis for mange være en øvelse som giver irritation i underarmen. Her kan en simpel løsning være at gå fra lige stand til EZ-stang eller håndvægte. Fransk pres er en anden øvelse som kan være hård ved albuen, og give tendinitis omkring albueleddet.

Så et langt stykke af vejen kan du selv gøre noget. Hvis du kan finde frem til den eller de øvelser som skaber problemet, så kan du fjerne dem fra dit program.

Men som udgangspunkt bør du snakke med en læge eller fysioterapeut omkring problemet. Og lad mig lige slå fast, at hvile ikke altid er løsningen. Du er nødt til at finde årsagen til problemet. Ellers vil det bare vende tilbage igen og igen.