coc

Specifik CoC træning

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Hvis man ønsker at køre specialiseret grebstræning med henblik på at lukke CoC 3, hvor ofte kan man så tillade sig at træne? Jeg er nemlig blevet mega bidt af grebsstyrke, og kunne godt tænke mig at lukke CoC 3. Men jeg ved ikke hvor frekvent jeg kan tillade mig at træne mit greb. Overvejede at gøre det hver anden dag, men ved ikke om det er for meget?

Svar:

Det afhænger i høj grad af den enkelte, hvilken type grebstræning man laver, hvor meget vægttræning man laver ved siden af, om man periodiserer sin grebstræning, hvor gode restitutive egenskaber man har etc.

Joe Kinney, som var den første mand i verden som lukkede CoC 4, havde kun 2 grebstræningspas i ugen. Men hans træning var også superintens, og en stor del af hans grebstræning bestod af statiske holds og negativer. Det takserer restitutionen i langt højere grad end almindelige sæt af medium til høje gentagelser. Hans træning var så intens, at han ofte oplevede at der kom blod ud under fingerneglene i løbet af et træningspas. Simpelthen fordi trykket på hans hænder var så intenst.

Hvis din træning er af mere normal art, så tror jeg det er helt fint at træne grebet hver anden dag, hvis du bare husker at veksle mellem hårde og mindre hårde træningspas. I sidste ende er det let at notere sig om det er for meget. Hvis fremgangen flader ud, og du kan mærke styrken til tider er faldende, så er det på tide at skære ned.

Du kan i øvrigt læse mere om grebstræning i denne artikel:

http://news.bodylab.dk/artikler/3246-sadan-far-du-et-staerkere-greb