øversteinderspecs

Kan man ramme den øverste og inderste del af brystet?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har nu styrketrænet i cirka et år, og jeg er selv ret tilfreds med mine resultater bortset fra at jeg simpelthen ikke kan få muskelmasse på den inderste del af mit øvre bryst, på den ydre del går det helt fint men der sker ikke noget på den inderste del, og det er altså kun øverst på brystet. Hvad kunne være en forklaring på dette?

Svar:

Det område af brystet du beskriver, er typisk et område med forholdsvis lidt muskelmasse. Den store brystmuskel er typisk mere kødfuld i den nedre og ydre region. Derfor vil det typisk være sværere at opbygge masse der. Folk der har en mere harmonisk brystudvikling er ofte folk som fra naturens side har mere muskelmasse i det område.

Det er altså i høj grad genetisk bestemt.

Derudover handler det i store træk om bare at få et større bryst. Så skal massen nok komme i dette område også. Man kan nemlig ikke træne brystet så selektivt. Den store brystmuskel spreder sig vifteformet imod rectus skeden, brystbenet og kravebenet, og pga. den udformning, så er det muligt at flytte stresset op og ned. Så man eksempelvis med decline bænkpres træner den nederste del af brystet mere, og med incline bænkpres træner den øverste del af brystet mere. Men man kan ikke på samme måde flytte stresset ind og ud. Sådan fungerer det bare ikke. Et muskel segment vil altid kontrahere sig over hele muskelsegmentets længden. Lidt ligesom at trække i et elastik. Du kan ikke forvente at elastikken kun giver sig i den ene ende. På samme måde kan du heller ikke forvente at isolere området i den øverste og inderste del af brystet. Når du laver incline øvelser, så vil de øverste segmenter være aktive. Men både den ydre og den indre del. Ikke enten eller.

Så bevar tålmodigheden, og fokuser på incline øvelser. Så skal det nævnte område nok komme med.