EMSMUSKEL

Kan man opbygge muskelmasse med EMS?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg faldt over en reklame for noget der hedder EMS Bodypower, som ved hjælp af elektronisk muskel stimulering skulle kunne opbygge ens muskelmasse og i det hele taget en masse fantastiske ting på kun 20min træning om ugen. Jeg har søgt lidt på nettet efter nogle undersøgelser om dette, men man drukner lidt i test af TV-shop bælter og lignende broscience. Det eneste rimelig saglige jeg kan finde, er Christian Thibaudeau der forklarer hvordan EMS i teorien kunne bruges ganske effektivt. Jeg er selv meget kritisk, men synes alligevel det er ret spændende om hele fitnessindustrien skal revolutioneres?

Svar:

Revolutionerer fitnessindustrien med EMS? Næppe. EMS eller elektronisk muskel stimulering bruges ofte indenfor fysioterapien og i forbindelse med genoptræning. Men snakker vi om hypertrofi stimulering, så er det en helt anden sag. Man kan muligvis godt se muskeltilvækst hos meget svækkede patienter, som udsættes for EMS. Men hvis man bruger EMS på sunde og raske unge mennesker, som i forvejen er fysisk aktive, så vil den mængde muskeltilvækst man kan stimulere, være forsvindende lille.

Jeg forstår godt fascinationen af den slags ting. Det kræver hårdt arbejde at få en flot, stærk og veltrænet krop. Hvis man kunne springe over hvor gærdet er lavest, og opnå det hjemme i sofaen med lidt elektroder på kroppen, så ville det da være super attraktivt. Det er dog det rene utopi.