proteinpulverprdag

Hvor meget proteinpulver pr. dag?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg er begyndt, at blande proteinpulver op i fx havregrød og lignede, som jeg spiser til fx morgenmad og frokost, fordi jeg synes det smager sindssygt godt. Jeg drikker også tit shakes efter træning.
Men der er nogen jeg kender, som siger man ikke skal indtage så meget pulver, da det ikke er specielt sundt i større mængder.
Hvor mange gram pulver må man da indtage dagligt og er der overhovedet regler for det?

Svar:

Proteinpulver er ikke usundt i større mængder. Whey proteinpulver er jo reelt bare en form for oprenset koncentreret mælk. Så der er som sådan ikke noget usundt i at indtage adskillige shakes om dagen. Om det er hensigtsmæssigt er en anden snak. Sagen er nemlig den, at man går glip af mange af de mikronæringsstoffer som er i almindelige proteinrige fødevarekilder. Derfor bør proteinpulver selvfølgelig altid være et supplement til en fornuftig kostplan. Hvis man primært får sit protein fra pulver, så er der rigeligt med plads til optimering i ens kostplan.

Og hvor meget er så for meget? Det er i sidste ende op til den enkelte. Jeg vejer selv 120 kg, og sigter efter at få 2 gram protein pr. kg legemsvægt om dagen. Det er 240 gram. Jeg synes selv det er helt acceptabelt, at jeg får de 40 gram fra 2 daglige proteinshakes. Nogen vil foretrække en mindre andel. Andre en større. Det er som sagt op til den enkelte. Men hvis halvdelen af ens daglige protein kommer fra pulver, så synes jeg man bør overveje om man ikke skulle spise noget mere mad i stedet for.