styrkevægttab

Forholdet mellem styrke og vægttab

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Kan man være sikker på at det kun er fedt man taber, så længe man ikke bliver styrkemæssigt svagere i sine øvelser, og samtidig har vægttab på ca. 400 gram ugentligt?

Måske et simpelt spørgsmål, men var egentlig bare interesseret i at vide om, man godt kunne bruge det som en god tommelfingerregel?

Svar:

Man kan ikke være sikker på, at det kun er fedt man taber, men det er en ganske god indikator. Hvis styrken holder hele vejen igennem en cut fase, så er der meget der peget i retning af at man gør noget rigtigt. Hvis styrken rasler ned, så kan det være fordi kalorieunderskuddet er for stort, og fordi man mister uhensigtsmæssig megen muskelmasse.

Når jeg siger man ikke kan være sikker på det, så skyldes det selvfølgelig, at det ikke er ualmindeligt, specielt hos folk der ikke har trænet så længe, at man bliver stærkere via neurale tilpasninger mens man cutter. Så det styrke tab man ville have oplevet pga. eventuel tabt masse, maskeres af en fremgang i styrke pga. neurale tilpasninger.

Så man kan ikke nøjes med at holde øje med om styrken holder. Man bør selvfølgelig også holde med vægten, fedtprocenten, spejlet etc. Men jo, man kan godt bruge det som en tommelfingerregel, at hvis styrken holder sig konstant, så er det relativt gode tegn.