kreatinbeta

Kreatin dosering?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Hvordan kan det være at i i jeres artikel om “kostplan til styrketræning” skriver der skal indtages 9 gram kreatin når der på jeres egen kreatin står der ikke må indtages mere end 3 gram dagligt?

Svar:

Når der på alle dansk producerede produkter står man kun må tage 3 gram kreatin på daglig basis, så skyldes det den danske lovgivning. Det er fødevarestyrelsen som dikterer hvilke doseringer der må anbefales på dansk producerede kosttilskud. Det behøver derfor ikke være den optimale dosering.

Hvis man kører med en indledende loading fase, når man tager kreatin, så tager man typisk 20-30 gram om dagen. En loading fase er dog ikke et krav. Man kan nå den samme kreatin mætning i musklerne ved at tage en konstant dosis på daglig basis. Det vil dog typisk ikke være 9 gram som nævnt i artiklen, men mellem 3-5 gram om dagen.

Hvis man indleder med en loading fase, så vil man opnå maksimal effekt efter 1 uges tid. Hvis man dropper loading fasen, og kører med 3-5 gram pr. dag, så vil man opnå den maksimale effekt efter 1 måneds tid. Så det er op til temperament og tålmodighed, om man vil køre med loading fase eller ej.

Køb kreatin her