bcaaprotein

BCAA i stedet for proteinpulver?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg indtager normalt proteinpulver to gange om dagen – om morgenen og om aftenen, hvor jeg blander det op i skyr og/eller mælk.

Jeg tænkte om man kunne erstatte den ene blanding med BCAA i stedet? Også selvom man ikke træner lige efter eller før indtagelsen af BCAA. Grunden til denne erstatning skyldes at jeg gerne vil mindske kcal indtaget.

For optimal optagelse bør man indtage BCAA med kulhydrater, som I skriver på emballagen. Men er der forskel på optagelsen af BCAA om jeg blander det op med skyr eller vand. Og har denne forskel en praktisk betydning?

Svar:

Hvis du vil mindske kalorie indtaget, så bør du skære et andet sted. Hvis muligt i dine kulhydrater. Godt nok kan du sagtens blande BCAA i din skyr, for at booste mængden af forgrenede aminosyrer. Og det vil også blive optaget helt fint, hvis du spiser det sammen med skyr. Men BCAA kan aldrig erstatte proteinpulver. Proteinpulver indeholder alle relevante aminosyrer, mens BCAA som navnet indikerer, kun indeholder de forgrenede aminosyrer.

Samtidig vil det have den effekt, at det presser dit samlede daglige indtag af protein ned. Nu ved jeg ikke hvor meget protein du har behov for på daglig basis, og hvor meget du får. Men det vil have mindre konsekvenser at skære lidt i kulhydraterne.