5lformeget

Er 5 liter vand om dagen for meget?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Drikker gerne 3-5 liter vand om dagen. Min kæreste mener det er usundt. En overdrevet indtagelse af vand er selvfølgelig livsfarlig da det forstyrrer saltbalancen i kroppen, men er 5 liter vand i løbet af en dag usundt? Min kæreste mener det kun skal være 2 liter, men jeg er sgu tørstig.

Svar:

Kroppen har brug for omkring 2½ liter væske om dagen. Man får normal omkring 1 liter væske igennem maden. Så reelt har man ikke brug for mere end 1½ liter væske om dagen. Det er klart, at behovet stiger i meget varmt vejr, og hvis man dyrker hård fysisk træning på daglig basis. Men 5 liter er stadigvæk lige i overkanten.

Det kan godt være, at 5 liter ikke giver akut vandforgiftning. Der skal meget større mængder til. Men 5 liter hver dag over en længere periode, kan sagtens forrykke kroppens saltbalance. Måske ikke i så udtalt grad at det bliver livsfarligt, men stadigvæk nok til at det kan måles.

Sagens kerne er egentlig, at det er unødvendigt at drikke så meget vand. Og husk at være opmærksom på, at overdreven tørst kan være et tegn på sygdom, såsom diabetes.