inclinebp

Incline barbell press vs. incline dumbbell press

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har en coach som mener, at incline bench press, er en decideret dårlig øvelse sat i forhold til incline dumbbell press. Men jeg, som er meget kildekritisk, vil gerne hører en eksperts udtagelse om dette emne. Da jeg personligt godt kunne se incline bench press som en god variations øvelse.

Svar:

Hvis han mener incline barbell press er en dårlig øvelse, så må han jo kunne argumentere for hvorfor? Der er fordele og ulemper ved både barbell versionen og dumbbell versionen, men det betyder ikke at den ene er dårligere end den anden. Incline barbell press er en ganske god øvelse. Øvelsen har den fordel, at man kan køre meget tungere end man kan med dumbbells. Incline dumbbell presses har til gengæld den fordel, at man kan køre med en større og mere fri ROM.

Jeg har meget svært ved at se, at der skal være hårdtslående argumenter for at incline barbell press er en decideret dårlig øvelse. Derfor synes jeg du skal holde sig til din personlige vurdering. Nemlig at det er fint at veksle imellem barbell og dumbbell incline.