ingendomsiben

Ingen DOMS i ben og ryg

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har haft et problem i et stykke tid, at jeg ikke får doms i ben og ryg, selvom jeg har ændret mit trænings program, både med tung vægt og lave reps og har lavet variation i mine øvelser. Men stadig ikke noget som har ændret sig. Jeg har trænet i snart 2 år nu.

Svar:

Der vil altid være muskelgrupper, som har svære ved at blive ømme end andre. Det er som sådan ikke et problem. DOMS er ikke et krav for fremgang. Hvis det var det, så ville vægtløftere og styrkeløftere ikke være så massive som de ofte er. Styrkeløftere og vægtløftere kører sjældent gentagelser over 5, og da den totale muskelprotein nedbrydning er relativt lav ved den type træning, så bliver de meget sjældent ømme af deres træning. Alligevel har mange styrkeatleter en ekstremt veludviklet muskulatur. Så det behøver ikke være anledning til bekymring, at du ikke bliver øm i de pågældende muskler.

Det kan selvfølgelig ikke udelukkes, at det skyldes dårlig kontakt til musklen. Det ses nemlig hyppigt i forbindelse med rygtræning, at folk har en tendens til at mærke det mere i armene. Her kan det hjælpe at forestille sig, at man trækker med albuerne, og ikke med hænderne.