stofskifteforandring

Forandringer i stofskiftet

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har i noget tid kørt i kalorieunderskud og ved at det er noget med at ens stofskifte ændrer sig når kroppen udsættes for denne ændring. Men det er som om min svedproduktion er steget enormt meget. Kan disse ting have nogen sammenhæng? (Og ja ved godt det er varmt lige nu og sveder selvfølgelig mere).

Svar:

Der er næppe en sammenhæng mellem din svedproduktion, og de forandringer der kan ske med forbrændingen, når man har været i kalorieunderskud længe (eller har kørt med for stort kalorieunderskud).

Det der sker når man kører med for stort kalorieunderskud, eller kører med kalorieunderskud for længe er, at forbrændingen forringes. Forøget svedproduktion er typisk noget man ser når forbrændingen er forøget. Hvis man har en stofskiftesygdom, hvor ens stofskifte er for højt, så kan et af symptomerne godt være forøget svedtendens.

Mange oplever også forøget svedtendens, når de har trænet meget hårdt i lang tid, og kroppen befinder sig i et overreaching stadie. Så du kan også overvejer om du har trænet for hårdt i for lang tid, og har brug for at deloade lidt.

Men den mest nærliggende forklaring er, at det har været varmt i meget længe nu, og de fleste sveder mere end normalt.