probbroids

Pro bodybuildere og steroider

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg sad og læste et ældre indlæg, hvor i hårdnakket påstår at alle pro bodybuildere tager anabolske steroider.

http://news.bodylab.dk/sporg-eksperterne/14243-tager-alle-pro-bodybuildere-anabolske-steroider

Det gjorde mig lidt harm. Hvordan ved i det med sikkerhed? Det tager også lidt håbet fra os som gerne vil være store, uden at tage anabolske steroider.

Svar:

Hvordan vi ved det? Det gør vi vel heller ikke med 100 % sikkerhed. Det ville betyde, at vi skulle teste alle pro bodybuildere i hele verden, og diske op med en positiv test på hele bundtet. Sagen er dog den, at det mere eller mindre er almen viden, hvis man bevæger sig lidt i miljøet. Selv indenfor amatør bodybuilding er det ekstremt udbredt. Der er efterhånden også rigtigt mange pro bodybuildere som er åbne omkring brugen af anabolske steroider. Lee Priest har i årevis talt åbent omkring hans brug af anabolske steroider. Godt nok har han peget lidt fingre af alle de andre, og påstået at han selv bruger langt mindre end flertallet. Gode gamle Arnold har også indrømmet brugen af anabolske steroider, og fortalt, at det var normalt at bodybuildere brugte det dengang.

Der dukker også flere og flere pro bodybuildere op under et alias på diverse udenlandske fora på nettet, hvor de fortæller sandheden. Der var en meget populær tråd på Blackstone Labs, hvor en formodet undercover IFBB pro besvarede spørgsmål omkring anabolske steroider. Det mest interessante var, da han blev bedt om at liste hvad der betyder mest for succes indenfor pro bodybuilding. Han listede følgende, rangeret efter vigtighed:

#1 Drugs
#2 Genetics
#3 Food
#4 Training

Der er også et meget interessant interview med 6 x Mr. Olympia, Dorian Yates, i nedenstående link, hvor han snakker åbent om hans brug af medikamenter, og indrømmer at han brugte diverse medikamenter igennem 12 år af hans karriere.

https://www.youtube.com/watch?v=u4Clg5hXHFw

Så hvordan ved vi det? Vi behøver ikke vide så meget. Alt taler for at det er sådan det hænger sammen. Så må det være op til den enkelte at vurdere om det er godt eller skidt.