laktoseintolerance

Laktoseintolerance og whey protein?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har laktoseintolerance, og vil derfor gerne finde et alternativ til whey og kasein proteinpulver. Hvad kan i anbefale? Hvad er bedst, hvis valget står mellem soja protein og risprotein?

Svar:

Nu skriver du ikke om du er blevet diagnosticeret som værende laktoseintolerant, eller om det er noget du selv antager. Jeg påpeger kun dette, fordi mange tror de er laktoseintolerante, uden at være det. Hvis man reagerer dårligt på mælkeprodukter, så kan det i mange tilfælde også skyldes allergi overfor selve mælkeproteinet.

Og hvorfor er det så relevant? Ganske enkelt fordi du godt ville kunne tåle Bodylab Whey 100 Extra Pure, hvis du ”kun” er laktoseintolerant, da det kun indeholder en forsvindende lille mængde laktose, som laktoseintolerante typisk ikke vil reagerer på. Hvis du derimod er allergisk overfor mælkeprotein, så vil du ikke kunne tåle mejeriprodukter overhovedet, og i så fald vil både whey proteinpulver og kasein proteinpulver være bandlyst.

Hvis det er tilfældet, så kunne soja proteinpulver eller ris proteinpulver være gode alternativer. Og da protein kvaliteten er nogenlunde ens i de 2 produkter, bliver det et spørgsmål om smag og temperament, hvad man vælger.