kaffeforbrænding

Kaffe og forbrænding

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har et spørgsmål angående kaffe og bulk. Jeg drikker gerne 3-4 “alm” kopper kaffe om dagen, men jeg synes man læser en del steder, at koffein sætter gang i forbrænding. Da jeg i forvejen har svært ved at tage på (spise nok), er jeg i tvivl om kaffen har en negativ indflydelse på mit bulk forløb i forhold til kalorie indtag etc.?

Svar:

Koffein kan godt øge forbrændingen. Og da der er koffein i kaffe, så kan det godt have en effekt på hvor mange kalorier man forbrænder, hvis man dagligt drikker kaffe. Faktisk kan forbrændingen stige med helt op imod 10 %, hvis man drikker meget kaffe.

Det er dog usandsynligt, at 3-4 kopper kaffe dagligt skulle vælte dit bulk totalt. Hvis du forbrænder et par 100 kalorier ekstra dagligt, så skal du ikke spise mere end en avocado, før det er udlignet.

Det kan selvfølgelig godt være et problem, his du har meget store problemer med at spise nok. Så i sidste ende må du gøre op med dig selv, om din daglige kaffe indtagelse er det værd.

I forhold til det at spise nok, så husk at det er lettere at drikke sig til kalorier, end at spise sig til dem. Så hjemmelavede weightgain shakes er måske vejen frem for dig. Og fokuser på kalorietætte fødevarer som avocado, nødder, sødmælk osv.

Kilde:

http://ajcn.nutrition.org/content/49/1/44.long