kreatineftertræning

Ingen effekt af kreatin

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har nu to gange været på kreatin og uden held. Jeg starter med en loading fase med 5g fire gange om dagen, herefter en vedligeholdelsesfase med 5g én gang om dagen. Jeg får ikke nogen ”bloating”, tager ingen kilo på og stiger heller ikke i styrke. Hvad skal jeg gøre?

Svar:

Der er desværre ikke så meget at gøre ved det. Det forholder sig nemlig sådan, at omkring 30 % af dem som indtager kreatin, har nedsat eller slet ingen effekt af kreatin. De er de såkaldte “non-responders”. Man mener det skyldes, at de fra naturens side har mere kreatin i kroppen end andre mennesker.

Hvis du kun havde prøvet kreatin uden en loading fase, så ville jeg anbefale dig at prøve en loading fase, for at se om det gjorde en forskel. Men hvis du 2 gange har taget kreatin, og begge gange kørt loading fase, så er der meget der tyder på at du er kreatin ”non-responder”. Specielt dine doser taget i betragtning.

Men se positivt på det. Det kunne tyde på, at du måske har højere kreatin koncentrationer i dine muskler end andre har, og derfor ikke reagerer så godt på kreatin.