lakridstest

Sænker lakrids testosteron niveauet?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg læst nogle steder efter hånden, og har hørt om studier, at hvis man spiser lakrids så nedsættes ens testosteron-niveau. Passer det?

 

Svar:

Nu er det svært at give et endegyldigt svar, da det ville kræve flere og større undersøgelser end dem som allerede er lavet. Der er i de fleste tilfælde tale om mindre undersøgelser med få testpersoner. Men det er rigtigt, at meget tyder på at lakrids kan sænke testosteron niveauet hos mænd. Og der er endda tale em en ganske betragtelig sænkning af testosteron niveauet. I denne undersøgelse, blev testosteron niveauet næsten halveret.

Så det er nok en meget god ide, at man begrænser sit indtag af lakrids, hvis man træner med vægte, og er interesseret i muskeltilvækst. Der sker dog næppe noget ved at indtage lidt lakrids engang imellem. Testosteron niveaet hos forsøgspersonerne i den nævnte undersøgelse nåede tilbage til normalt niveau efter 4 dage.

PS. – I øvrigt er det vigtigt at tilføje at vores lakridsproteinpulver indeholder ikke lakrids, men kun lakridsaroma. Så det kan man roligt benytte.