hg3

Hypertrofi og arme der sover?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hey, jeg har et sjovt spørgsmål som jeg har gået og tænkt lidt over.

Det går på, at mens jeg sover vender jeg mig ofte ubevidst om så jeg ligger på maven og med mine arme under puden, det sker rimelig ofte og det resulterer i at jeg vågner midt om natten uden nogen som helst form for føling i mine arme og må derfor rejse mig op for at få blodtilførslen startet igen så de “vækkes til live” igen.

Spørgsmålet er så lidt 2 delt: 

1: Når jeg har lagt på mine arme, er det så virkelig blodtilførslen der stoppes, eller bliver mine nerver bare lammet, eller bliver de netop lammet fordi blodtilførslen stoppes?

2: Hvis det er blodtilførslen der stoppes, og jeg har trænet på den dag det sker, så er mine muskler i armene vel egentlig gået i catabolsk igen, siden de ikke kan få tilført næringsstoffer via blodet? 

Svar:

Det er faktisk et ganske godt spørgsmål. Jeg kan ikke give dig noget definitivt svar. Umiddelbart tror jeg det er en ubegrundet bekymring. For det første, så er vores kropsposition mens vi sover i konstant forandring. Man flytter sig rundt i sengen mange gange i løbet af en nats søvn. Så det forholder sig næppe sådan, at du ligger og sover på din arme mange timer i streg. Derudover er sovende lemmer, som du selv er inde på, i høj grad et neurologisk fænomen. Selvom den hæmmede blodtilførsel spiller en rolle, så forholder det sig ikke sådan at blodtilførslen lukkes helt. At blodtilførslen hæmmes, betyder ikke at den stoppes 100 %. Det ville kræve mere, end at du bare ligger dig på din arm. Så selvom det er en interessant tanke, så tror jeg næppe det har nogen som helst negativ effekt på hypertrofi responset efter træning.