sheikospr

Træning på hvilken tid af dagen?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab!

Hvad tid på dagen ville være mest optimalt at træne på?

Hvis man tager mig som eksempel, så spiser jeg aftensmad klokken 18, og træner fra 19-21 cirka. Så er jeg hjemme klokken 22, og går næsten direkte i seng.

Tænkte om det ville være bedre at træne før på dagen, så jeg kunne bruge resten af dagen, og den mad jeg får, til restitution. Eller har det ikke den store betydning?

Svar:

Det har tæt på ingen betydning. Træn på det tidspunkt som passer dig bedst. Og har du mulighed for at træne på flere forskellige tidspunkter af dagen, så vælg det tidspunkt, hvor du føler dig mest frisk og energisk. Set i forhold til dit fødevareindtag og din restitution, så er det 100 % ligegyldigt, så længe du sørger for at få dækket dit behov for protein lige efter træning. Der er masser af eksempler på bodybuildere og andre atleter, som har opnået gode resultater med træning på mange forskellige tidspunkter af dagen. Bill Pearl var kendt for at stå op klokken 5 om morgenen, og træne der. Så du behøver ikke bekymre dig om hvorvidt tidspunktet er optimalt eller ej. Det er kun dig selv som kan afgøre dette.

Læs evt artiklen ‘Morgentræning vs aftentræning’.