pepsi

Feder light sodavand?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab.

Vi har haft en stor diskussion om hvor ledes light sodavand er lige så ’skadeligt’ som normal sukkerholdig sodavand.  Mit spørgsmål er så om light sodavand er mere sundt, end normal sodavand, både i forhold til om det ‘feder’ lige så meget, og omkring de ting der er i light sodavand? Og kan man med god samvittighed drikke light, selv under et Cut? 

Svar:

Nu spørger du om flere ting på en gang, så lad os tage det en ting af gangen.

Hvad angår sundheden ved sukkerholdig sodavand vs. light sodavand, så er det lidt svært at svare på. Store mængder sukker et bestemt ikke sundt. Spørgsmålet om hvorvidt light sodavand er ”sundere” er lidt sværere at svare på, og er reelt mere religion end noget andet. Der er mange som er skarpt modstander af alle light produkter, fordi de er af den opfattelse, at sødemidlerne er ekstremt usunde. Deres argumenter bunder i de oplevelser som folk har haft med light produkter. Problemet er, at der ikke rigtigt er nogen videnskabelige undersøgelser som bakker denne opfattelse op. Der er lavet ekstremt mange undersøgelser på eksempelvis aspartam, og den samlede konklusion er at det er et sikkert sødemiddel, når man tager udgangspunkt i de meget små doser som anvendes.

Svaret på dit andet spørgsmål er mere lige til. Feder light sodavand ligeså meget som sukkerholdig sodavand? Nej, light sodavand feder ikke overhovedet. Det burde være pure logik, i og med, at der praktisk talt ikke er nogen kalorier i produktet. Det er der derimod i sukker sodavand, som indeholder store mængder sukker. Så svaret ligger lige til højrebenet. Nej, det feder ikke. Overhovedet. Der er dog undersøgelser som har vist, at light sodavand øger folks appetit, så de spiser mere når de drikker light sodavand. Men det er jo i sidste ende en selv som styrer hvad man kaster i gabet. Uanset hvad, så er det ikke light sodavanden som feder, men den ekstra mad som eventuelt indtages.

Så hvis du ikke oplever, at du bliver mere sulten af at drikke light sodavand, så kan du uden problemer drikke light sodavand under cut.

Relaterede artikler:

Sådan cutter du ned inden sommer