Screen Shot 2015-06-09 at 11.58.07

Spørgsmål til 20-rep breathing squats?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Har læst en artikel omkring 20-rep breathing squats, og der står noget med at man skal tage 20 gentagelser med ens 10RM. Det giver ikke rigtigt mening for mig? Hvordan kan det lade sig gøre? Kunne i komme med en uddybende forklaring.
 

Svar:

Det kan lade sig gøre, fordi man ikke kører gentagelserne kontinuerligt. Hvis man vælger en 10RM vægt, så vil man typisk lave de første 8-9 stykker kontinuerligt, og herefter laver man rest-pause singles. Man står med stangen på ryggen, og tager pauser imellem de enkelte gentagelser, mens man tager dybe vejtrækninger (heraf navnet ”breathing squats”), for at skille sig af med akkumuleret træthed. Det tillader, at man kan fortsætte med at køre singles indtil man forhåbentlig når 20 reps. Det kræver vilje at nå hele vejen til 20 reps, og mange er overrasket over hvor hårdt programmet egentlig er.

20-rep breathing squats er i øvrigt et formidabelt program, hvis man vil fokusere på et solidt masseprogram. Der er mange som igennem tiden har smidt bunkevis af muskelmasse på kroppen ved at køre 20-rep breathing squats.

Man kan læse mere om programmet i nedenstående artikel:

http://news.bodylab.dk/artikler/1364-20-rep-breathing-squats