_BCL7096

Større muskler med udstrækning?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,
Jeg har hørt, at hvis man vil have mest mulig muskelmasse, så skal man strække ud? Passer det? Altså jeg har ikke hørt om det, ved godt det er en god idé, at gøre, men virker det på muskelmassen? Vil meget gerne høre hvad i har at sige?

Svar:

Så vidt jeg er orienteret findes der ingen undersøgelser lavet på mennesker, som viser at udstrækning fremmer muskelvæksten. Det er dog noget mange guruer har prædiket igennem tiden. Teorien skulle være, at man ved meget hardcore udstrækning kan udvide den fascie som omgiver musklerne, og derved give musklerne bedre mulighed for at vokse. Men det er som sagt ikke noget som er dokumenteret, så du skal nok ikke satse på massiv muskeltilvækst, bare fordi du tilføjer lidt udstrækning.

Og når du siger, at du godt ved at det grundlæggende er godt at strække ud, så er jeg nødt til at understrege, at det ikke entydigt er tilfældet. Det kommer an på hvornår man strækker ud, og hvilken type udstrækning man laver. Statisk udstrækning inden træning er nemlig ikke en god ide. Man kan sænke kraftudviklingspotentialet ganske meget ved at lave statisk udstrækning før man skal løfte tungt. Generelt er dynamisk udstrækning bare noget bedre end gammeldags statisk udstrækning.

Du kan læse mere om emnet i nedenstående artikel.

http://news.bodylab.dk/artikler/15961-statisk-udstraekning