IMG_0742

Benene er for store

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab,

Jeg har trænet i 18 måneder og har fået fantastiske resultater. Jeg var en meget spinkel mand og har ligget i konstant kalorieoverskud gennem hele mit træningsforløb. Jeg har gainet 13 Kg, og fedtprocenten er kun gået fra 8,1 til 9,1. Det seneste halve år har jeg dog haft en stor udfordring. Da mine lår og balder er vokset meget, har jeg været nødsaget til at købe nye bukser, og nu er jeg egentlig ikke længere interesseret i at få større lår? Jeg kører et 2-split program med bryst, arme og skuldre den ene dag, og ben, røv, ryg og mave den anden dag.

De seneste 6 måneder har jeg kørt 3 gange bryst dag, og 1 gang ben dag hver uge. Yderligere kører jeg kun 4*4 på ben øvelserne. MEN, jeg bliver ved med at få forholdsvis store gains i mine ben? Hvad kan jeg gøre? Jeg er ikke interesseret i større ben (De er allerede uproportionelt store i forhold til resten). Samtidig vil jeg jo gerne køre squat, dødløft og andre øvelser som også rammer benene. Jeg synes at jeg har forsøgt meget, da jeg både træner med få gentagelser i benene, og træner i et 3-1 ratio i forhold til resten.

Jeg ved godt at det selvfølgelig er et luksusproblem, men i diverse fitnesscentre driller man altid de personer som aldrig træner ben, fordi deres figur bliver helt forkert. Forestil jer så bare det omvendte billede, en lav mand med absurd store ben og meget lille overkrop.

Jeg håber i har nogle gode råd jeg kan implementere i min træning.

Svar:

Hvis din ben stadigvæk vokser med 4 sæt x 4 reps, så må du længere ned i gentagelser. Jeg vil foreslå dig, at du kører 5 sæt x 2 reps i squat og dødløft, og holder minimum 3 minutters pause mellem hvert sæt. Så burde du fortsat kunne blive stærkere i squat og dødløft, samt holde muskelvæksten for døren.

Og det med pausen mellem sættene er vigtigt. Man kan nemlig godt vokse af lave gentagelser, hvis man holder meget korte pauser mellem hvert sæt. Den forøgede densitet kompenserer derved for den lave TUT, og giver anledning til et vækstrespons. Så husk at holde lange pauser mellem sættene. Jeg ved godt 3 minutter føles som lang tid, hvis man er vant til kun at holde 1 minuts pause mellem sættene, men hvis man vil undgå muskeltilvækst, så er det en meget vigtig ting.