whey100

Hvor meget proteinpulver til en shake?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab! 

Jeg har fra bodylab.dk købt: kreatin monohydrat, whey 100 proteinpulver og carbs.

Jeg vil i gang med at træne efter en længere pause da jeg gerne vil tabe mig og stramme op, og få en flot krop. Jeg er ikke sikker på jeg vil bruge kreatinen, men måske.

Men mit spørgsmål er hvor mange gram jeg skal bruge af det jeg har købt, når jeg skal lave en shake? Jeg er 190 cm høj, og vejer cirka 102kg.

Svar:

For det første, så forstår jeg ikke at du investerer i kreatin, hvis du ikke vil bruge det? Du kan sagtens smide 3-5 gram kreatin i din proteinpulver shake, og så drage nytte heraf.

Mht. de andre kosttilskud, så afhænger det hvornår du vil bruge dem. Hvis du primært vil bruge kosttilskuddene efter træning, hvilket mere eller mindre er et krav, så vil jeg anbefale at du indtager 35 gram proteinpulver, hvilket er en typisk engangsdosering, som giver 27 gram protein, samt 70-100 gram carbs, hvilket giver en passende mængde kulhydrater, i forhold til optimal restitution og opfyldning af glykogen-depoterne. Hvis du vil supplere din kost med yderligere shakes i løbet af dagen, så ville jeg nøjes med proteinpulveret. Hurtige kulhydrater er bedst egnet til post-workout shakes. Og her gør samme dosering sig gældende. 35 gram proteinpulver til en måltidserstattende proteinpulver shake.