kreatinbodylab

Cyklus med kreatin?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab! 

Jeg har nu trænet i ca. 2 år hvor jeg har taget kreatin i ca. 1,5 år. Jeg har ikke kørt nogen cyklus eller noget. Jeg har taget 3-5 gram kreatin med ca. 30-50 gram hurtige kulhydrater og 30-40 gram protein efter træning 3-4 gange om ugen. Jeg føler at min øgning i styrke er ved at jævne ud og jeg undrer mig om hvorfor dette kan være. Jeg overvejer at tage et cyklusprogram men er meget usikker på om det er farligt, fordi jeg kun er 16 år.

Jeg er i tvivl om jeg skal blive ved med at indtage kreatin eller holde pause fra det eller noget helt tredje.  

Svar:

Hvis du har taget kreatin konstant i 1½ år, så er det nok en god ide at holde en pause med det nu. Man siger normalt at man kan tage kreatin i 2-3 måneder, hvorefter man bør holde minimum 2 ugers pause fra kreatin kuren. Det skyldes, at kroppens egenproduktion af kreatin falder når man indtager kosttilskud med kreatin. Det er et 100 % reversibelt fænomen, og derfor bør man med jævne mellemrum give kroppen lov til at genskabe egenproduktionen af kreatin. Ikke mindst for at få det maksimale ud af kreatinet når man er på det. Så det ville helt sikkert være en god ide for dig, at tage en pause fra kreatin.

Du kan sagtens følge en cyklusmodel, når du indtager dit kreatin. Det er på ingen måde farligt, og din alder har i den henseende ingen relevans overhovedet. Det kunne eksempelvis være 2 måneder på kreatin, og 2 ugers pause, og så fremdeles.