hungrybuilder

Hvorfor får jeg ikke større muskler?

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Hej Bodylab!

Jeg er en dreng på 17 år, jeg er 187 cm høj og vejer lige omkring de 70 kg. Jeg har trænet styrketræning i ca. 2 år nu. Jeg træner 4 gange om ugen og tager protein pulver lige efter træning. Får god kost derhjemme. Men hvorfor får jeg ikke større muskler? Er det fordi jeg er høj og slank at det tager længerne tid for mig at blive stor? Skal siges at jeg træner efter et 2 split træningsprogram og jeg tager træning meget seriøst!

Svar:

Det er et spørgsmål vi ser meget tit. Og svaret er ganske simpelt. Du spiser for lidt. Det er rigtigt fint, at du får protein lige efter træning, og det er også rigtigt godt, at du mener i får en god kost derhjemme. Det er desværre bare ikke nok. Hvis din vægt står stille, så spiser du ikke nok.

Hvis du vil have større muskler, så er du nødt til at spise nok til at være i kalorieoverskud. Ellers sker der bare ikke noget. Der er rigtigt mange ligesom dig, som mener de spiser en masse mad, men når man ser på hvad de spiser over en dag, så er det ret sparsomt. Du er nødt til at øge dit fødevareindtag ligeså langsomt, indtil du kan se vægten begynder at flytte sig.

Det kan gøre det lettere at indtage nok kalorier, hvis du holder dig til fødevarer med en høj kaloriedensitet. Det kunne være ting som nødder, tørret frugt, avocado, peanutbutter osv. Og så er det altid lettere at drikke sig til kalorier, end det er at spise sig til dem, så du kan supplere med lidt weightgain shakes.

Enten lavet på weight gainer, eller på proteinpulver, hvor du selv tilsætter ting som honning, mælk, frosset frugt, havregryn eller hvad du nu føler for. Når du får øget dit madindtag nok til at du langsomt men støtter øger din kropsvægt, så skal muskelmassen nok komme, hvis du træner hårdt. Husk at sørge for at du får i omegnen af 2 gram protein pr. kg kropsvægt, hver dag, så du er sikker på at dit proteinbehov er dækket.